Talencursus

Talencursus

De au pair heeft recht op een talencursus. De onderstaande opleidingsinstituten geven talencursussen die speciaal zijn samengesteld voor au pairs.

 

Kickstartschool

Deze Basiscursus Nederlands (A0-A1) is speciaal ontwikkeld om au pairs te helpen in korte tijd de meest essentiële Nederlandse zinnen aan te leren die de communicatie met kinderen mogelijk maakt. De volgende onderwerpen komen aan bod in deze beginnerscursus:

  • Dagelijkse zorg: instructies voor de maaltijden en aankleden, etc.
  • De kinderen begroeten en naar hun dag vragen
  • Spelen en de kinderen voorlezen
  • Beschrijven van de omgeving (dieren, winkels, etc.)
  • Verkeersveiligheid en noodgevallen (inclusief vragen naar pijntjes en probleempjes)

 

Taalthuis

Talencursus speciaal voor de au pairs kan bij Taalthuis , dit zit op 9 locaties in Nederland.

Bij Taalthuis leren cursisten in kleine groepen Nederlands spreken. Aan de hand van actuele thema’s en allerlei leuke onderwerpen worden zij de Nederlandse taal op een speelse wijze machtig. Daarnaast leren zij ook veel over het leven in Nederland.

Taalthuis onderscheidt zich van andere reguliere taalinstituten door het lesgeven in spelvorm. Doordat de lessen op een speelse manier gegeven worden, is het leren gemakkelijker.

De cursus ‘Nederlands voor au pairs’ is speciaal ontwikkeld voor au pairs. De lessen Nederlands zijn toegespitst op de situatie van de au pair, zoals de gewoontes en gebruiken van het Nederlandse gezin, de verzorging van kinderen, veiligheid, het spelen en naar school gaan. Elke les behandelt een grammaticaal onderwerp afgewisseld met veel spelletjes en het zingen van kinderliedjes. Ook lezen de au pairs in elke les samen een kinderboek voor. De persoonlijke aandacht voor de au pairs belangrijk. Het aantal deelnemers per groep is daarom maximaal elf.

Enige kennis van het Engels is vereist.

Start a chat
Need help?
Hi,

How can we help you?